Izvoz pitanjâ iz kategorije

Ova funkcija Vam omogućava izvoz pitanja iz cele kategorije (sa svim njenim podkategorijama) u tekstualnu datoteku.

Molimo imajte na umu da u mnogim formatima datoteka neke informacije se izgube pri izvozu pitanjâ. Ovo je zbog toga što mnogi formati ne poseduju sva svojstva koja postoje u Moodle pitanjima. Ne treba očekivati da će izvežena i uvežena pitanja biti identična. Takođe, neke vrste pitanja ne mogu se uopšte ni izvesti. Preporučuje se da proverite sadržaj izveženih pitanja pre njihovog korišćenja u radnom okruženju.

Trenutno podržani je (su) format(i):

GIFT format

  GIFT je najsveobuhvatniji raspoloživi format za izvoženje Moodle test pitanja u tekstualnu datoteku. Projektovan je da bude lak postupak za nastavnike koji pišu pitanja u tekstualnoj datoteci. Podržava Višestruki izbor, Tačno-netačno, Kratke odgovore, Uklapanje i Numerička pitanja, kao i ubacivanje _____ za "missing word" ("nedostajuća reč") format. Zapazite da Cloze (Ubačeni odgovori) pitanja trenutno nisu podržana. Različite vrste pitanja mogu se kombinovati u tekstualnoj datoteci, a the format takođe podešava linijske komentare, imena pitanja, povratne informacije i procentualne ocene. Evo nekih primera:

  Ko je pokopan u Grantovoj grobnici?{~Grant ~Jefferson =niko}
  
  Grant {~je pokopan =je sahranjen ~živi} u Grantovoj grobnici.
  
  Grant je pokopan u Grantovoj grobnici.{FALSE}
  
  Ko je pokopan u Grantovoj grobnici?{=nijedan =niko}
  
  Kada je rođen Ulysses S. Grant?{#1822}
  

  Više informacija o "GIFT" formatu

Moodle XML format

  Ovaj format posebno za Moodle izvozi test pitanja u prost XML format. Ona se tada mogu uvoziti u kategorije iz drugih testova ili koristiti u nekom drugom procesu, kao što je XSLT transformacija. XML format će izvoziti i slike vezane za pitanja (kodirano sa base64).

IMS QTI 2.0

  Izvozi u standardni IMS QTI (version 2.0) format. Imati na umu da ovo generiše grupu datoteka unutar jedne .zip datoteke.

  Više informacija na IMS QTI sajtu (eksterni sajt u novom prozoru)

XHTML

  Izvozi kategoriju kao jednu stranicu 'striktnog' XHTML-a. Svako pitanje je jasno postavljeno u sopstveni <div> tag. Ako želite koristiti stranicu takvu kakva jeste, biće potrebna izmena bar <form> taga na početku <body> sekcije da bi se obezbedila odgovarajuća akcija (npr. 'mailto').

Stiže još formata, uključujući WebCT i sve što doprinesu korisnici Moodle-a!

Indeks svih datoteka pomoći
Prikaži ovu pomoć na jeziku: English